יום חמישי, 10 בדצמבר 2009

מי לא משמין בחנוכה?

קודם כל, אני חייבת לציין שאני מרשה לעצמי פעם בשנה לאכול סופגניות, כלומר פעם בשנה למשך 8 ימים, לא בהכרח אחת ליום, אבל תזכרו – פעם בשנה!



אז האמת שאני, בישול או אפייה לא הולכים יד ביד, פשוט לא.
אתמול אפילו ניסיתי לעשות מרק ירקות- מאוד פשוט- להכניס כמה ירקות מועדפים לתוך סיר עם מים להוסיף מעט תבלינים ולהביא את המוצר למצב אכילה- היה זוועה!
אז מה הקשר בין רחלי לכתבה הבאה?
אז זהו שאין קשר ישיר, אלא עקיף, קשר של אוכל-אכילה- סוג כזה של קשר.
 אימי היקרה שתחייה שלחה לי את הקישור הבא, אני חושבת שהיא ניסתה לרמוז לי משהו אבל מכיוון שאני לא מבינה רמזים... אז היא הצטרכה להכין בעצמה- ויאמי ללקק את האבצעות.


אז לאלו מכם שאוהבים את המטבח והמטבח אוהב אותם, אני מאמינה שתמצאו שימוש בכתבה הבאה שהיא בעצם מתכון והנחיה להכנת סופגניות יאמי יאמי. תהנו!

סופגניות:
חומרים:
800 גרם קמח

30 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
10 גרם מלח

4 חלמונים (צהובים)
2 ביצים (בינוניות, מס` 2)
כ- 400 מ"ל חלב
1/2 כפית משחת ווניל
70 גרם חמאה רכה
ריבה טובה למילוי

אבקת סוכר לפיזור (אפשר אבקת סוכר עם קצת קינמון למי שמתחשק להתפרע)
שמן קנולה לטיגון עמוק



אופן ההכנה:
להכניס את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה למיקסר וללוש כ- 7 דקות.
להוסיף את החמאה הרכה וללוש עוד 4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק.
לכסות את הקערה ולהתפיח עד הכפלת נפח, רצוי מאוד להשאיר את הבצק הזה לתפיחה במקרר במשך הלילה (מאוד מאוד מאוד מומלץ!!).


לחלק את הבצק למנות (כדורים) במשקל 50 גרם כל אחד ולכדרר כל עיגול בצק על משטח משומן. חשוב למתוח ולקפל את פני הבצק כלפי פנים וכלפי למטה (תופסים את הקצוות החיצוניות של כל כדור ופשוט מקפלים אותם ללמטה, כך שטח הפנים של הסופגנייה נמתח).

מניחים את כל הכדורים על משטח משומן היטב (רצוי על ריבועי נייר אפייה קטנים), משמנים את הכדורים היטב ומכסים בניילון נצמד ומשאירים עד הכפלת נפח.

מחממים שמן לטיגון (הכי נוח בווק והכי טוב שמן קנולה) לחום של 150 מעלות (חשוב מאוד לא לעבור את החום הזה כי הוא מותאם לבצק המיוחד הזה, ורצוי להשתמש במד טמפרטורה, אם זה עולה מעל הטמפ` הזאת פשוט להוריד לכמה שניות מהאש ולהמשיך בהתאם...).
מטגנים כל סופגניה משהו 2-3 דקות מכל צד (רואים את החגורה הבהירה שנוצרת סביב כל סופגניה וזה מראה שהסופגניה בסדר).

ניתן לאפות את הסופגניות בתנור, מברישים את פני הסופגנייה בחמאה מומסת בעזרת מברשת רכה ומכניסים לתנור מחומם מראש- 180 מעלות למשך כ- 15 דקות עד הזהבה מלאה.

מעבירים לנייר סופג.
מזריקים ריבה טובה.

מעטרים באבקת סוכר ומגישים רצוי חם.


ועכשיו לאכילה.



תגובה 1:

  1. היי רחלי!!
    בתור סו שף !! המתכון שלך נראה מעניין מאוד..
    יש עוד מתכונים מעניינים?
    אשמח לקבל עוד דברים מעניינים אם אפשר עם קצת פחות שמן:)))
    אורי

    השבמחק